Alege cea mai ieftină încălzire a locuinței

Autonomie și randament mare
Încălzire extrem de ieftină
Consum redus de combustibil
Eficiență net superioară
Garanție extinsă la 5 ani
25 ani funcționare irepoșabilă

Beneficii economice ale cazanelor multicombustibil CANDLE®

Autonomie și randament (eficiență) mare, consum redus de combustibil și fiabilitate superioară

Autonomie 24 - 48 ore

CANDLE funcționează cu orice tip de combustibil solid (lemn, peleți, brichete, deșeuri din lemn, porumb, rumeguș) cu o durată de ardere cuprinsă între 24 și 48 ore la o singură încărcare.

Randament mare - 94%

Este singurul cazan pe combustibil solid care funcționează mai bine la sarcini mici decât la încărcare maximă, având un randament de 94% la solicitări de 10% din puterea nominală.

25 ani funcționare

Temperatura la suprafața schimbătorului de căldură ajunge rareori la 500°C. Stresul asupra materialului este moderat, fenomen care contribuie la durata mare de viață a cazanului.

Economie de combustibil

Cazanele CANDLE au cele mai mici cheltuieli cu încălzirea locuinței datorită consumului redus de combustibil și eficienței superioare faţă de oricare alt cazan pe combustibil solid din piață.

Garanție extinsă la 5 ani

Datorită particularităților constructive, care îl plasează în poziția de lider în piața cazanelor și centralelor cu ardere indelungată, CANDLE®, vine cu o garanție extinsă la 5 ani, cea mai lunga din piata!

Controler dozaj aer zPID

Cazanul CANDLE® poate funcționa atat în varianta clasică, fără controler, cât și în varianta cu controler electronic zPID, pentru dozajul aerului în camera de ardere și controlul strict al temperaturii.

Avantaje cazane pe combustibil solid CANDLE

Investește în confort termic ridicat la un cost redus!

Cazane pe combustibil solid care elimină toate neajunsurile şi limitările
cazanelor şi centralelor pe lemne clasice, cu sau fără gazeificare!


Contactează-ne

Puteți arde lemn, peleți, porumb şi brichete

Cazanele pe combustibil solid CANDLE® se folosesc pentru încălzirea caselor particulare, a spațiilor publice sau industriale. În camera de ardere de formă cilindrică, ard bine și amestecurile de combustibili, încărcate în straturi distincte. Cazanul folosește un mod unic de ardere a combustibilului, prin care se arde numai stratul superior și nu toată încărcătura din focar. Introducerea în spaţiul de combustie a aerului preîncălzit prin acțiunea fumului generat, se realizează în mod direcționat în focar, prin intermediul distribuitorului de aer.

După combustia unui strat de lemn de sub distribuitorul de aer (arderea are loc pe toată suprafața, în profunzime de doar 10-20 cm) , acesta coboară treptat mai jos, prin propria greutate, pe un alt nivel de ardere. Răspunzător de arderea doar la suprafaţă este hornul, care extrăgând fumul, nu lasă aerul să pătrundă în adâncimea masei de lemn. În toate regimurile de funcționare, randamentul cazanului ramâne constant ridicat. Construcția unică a cazanului şi principiul de ardere oferă oportunități de economisire a combustibilului, nu numai în timpul iernii dar și primăvara și toamna.

Ardere

Avantaje cazane pe combustibil solid CANDLE®

 • Regim de lucru stabil şi optim: minim 7 ore, maxim 48 ore.
 • Temperatura apei în cazan este reglată automat de un regulator de temperatură.
 • Acumularea de cenușă nu afectează arderea combustibilului, fiind suficientă îndepărtarea ei la fiecare 2 - 3 săptămâni, fără a fi necesară curățarea pereților interiori de funingine. Când este cazul, curățarea pereților interiori se realizează foarte ușor și rapid cu o perie moale.
 • Combustibilul arde complet, astfel explicându-se eficiența cazanului.
 • Construcția cilindrică, permite preluarea ușoară a șocurilor de presiune pe peretele dublu, prelungindu-se astfel durata de viață a acestuia.
 • Cazanul este prevăzut cu capac de închidere a bazei, umplut cu beton refractar, care este deopotrivă cenușar și suport cu picioare reglabile.
 • Schimbătorul de căldură este confecționat din oțel aliat de 4 mm grosime.
 • În ciuda înălțimii impresionante, cazanul ocupă foarte puțin spațiu.
 • Nu necesită ventilator de gaze sau de aer.
 • Garanție extinsă la 5 ani plus 25 ani funcționare fără probleme.
 • Nu necesită sursă neîntreruptibilă pentru autoprotecție.
 • Schemă hidraulică simplă, fără puffer, cu automatizare fiabilă pentru orice configurație.
 • În cazul instalării şi exploatării corecte - nu acumulează gudron.
 • Cazanele CANDLE® au un înveliș exterior din Aluzinc®, care are o bună rezistență la coroziune, la temperaturi înalte și o excelentă reflectivitate termică, ce va păstra aspectul exterior plăcut pe toată durata de viață de 25 de ani.
 • Furnitura de fabrică include regulator de temperatură, termometru cu bimetal, piciorușe reglabile, supapă de siguranșă de 1,8 bari.
 • Cazanul este livrat ancorat pe o structură din lemn, care permite transportarea acestuia în poziție orizontală sau verticală pe orice distanță.