Un sistem revoluționar de încălzire cu biomasă pentru locuințe


Incalzirea cu lemne

Nimic nu se compară cu un foc într-o noapte rece! Ce zici de încălzirea cu lemne a locuinței printr-un sistem revoluționar de ardere?

Cei care au trait experienta, sunt de acord ca exista putine lucruri mai reconfortante in viata decat linistea oferita de caldura unui foc de lemne, trosnind pe masura, in timp ce ziua se apropie de sfarsit.

Lemnul ofera beneficii care se extind mult dincolo de confortul de baza si caldura. Lemnul, ca si combustibil, este durabil, poate fi recoltat in mod etic si ars curat. Acest lucru are drept rezultat un mare sentiment de satisfactie personala si bunastare.

Nu putini sunt cei care folosesc sobele pe lemne pentru incalzirea locuintei. Nimic gresit. La urma urmei, casa este calda si confortabila. Tot ce ai nevoie sunt doar cativa butuci de lemn si esti pregatit pentru iarna.

Dar, indiferent de inclinatia noastra spre traditie sau de amintirile care ne tin prizonieri in copilarie, sobele de interior creaza o cantitate mare de mizerie. Nu functioneaza eficient, ard cantitati considerabile de lemn si provoaca mult fum.

Prin fuzionarea inovatiei cu traditia, arderea lemnului este, in cele din urma, in pozitia de a oferi cele mai bune perspective din trecut in viitor.

Solutiile alese pentru incalzirea locuintei totusi difera. O modalitate foarte eficienta, pe care posibil sa nu o gandim, din propriile considerente – bugetul si nevoia de confort a fiecaruia – este sofisticatul cazan pe lemne.

O soba arde busteni pentru a incalzi o singura camera si, in unele cazuri, poate fi echipata cu un mic bazin pentru a asigura incalzirea apei menajere. Un cazan arde busteni, peleti, brichete sau deseuri de lemn, si este conectat la sistemul de incalzire centrala si apa calda.

Cazanele pe lemne CANDLE pot oferi 24 ore de caldura doar cu o singura incarcare si permit lemnului sa fie ars mai curat si la randamente mult mai mari.

Atunci cand circumstantele permit, putine optiuni asigura o sursa de incalzire atat de eficienta si de incredere. Dezavantajele sunt minore. Trebuie doar sa dispui de o cantitate rezonabila de lemn si o incapere viabila pentru instalarea sistemului de incalzire.

Este casa mea potrivita pentru un cazan pe lemne?

Atat timp cat nu locuiesti in oras, unde instalarea unui cazan este improprie din motive lesne de inteles, si esti interesat in principal de economisirea banilor, diminuarea impactului nociv asupra mediului si pastrarea unei ambiante placute, cu siguranta te incadrezi intr-un proiect de incalzire centrala.

In principiu, vei avea nevoie de un spatiu unde cazanul poate fi confortabil amplasat. O camera de 2 * 3 m latime si 2,20 m inaltime. Aceasta camera, in mod ideal, are nevoie de un perete exterior, pentru ca trebuie sa existe un aport de aer si locul cosului pentru evacuare.

Cazanul se monteaza cu usurinta la sistemul existent de incalzire prin pardoseala sau radiatoare de perete.

Ce consideri mai impotant pentru tine?

Casa este locul in care tu si familia ta petreceti o cantitate considerabila de timp, iar tu cheltui o suma de bani, incercand sa creezi un mediu mai confortabil si placut.

Lemnul de foc poate fi murdar, mucegait cu insecte care pot crea mizerie. Arderea in interior inseamna fum, cenusa, mirosuri neplacute, si eventuala acumularea de funingine pe pereti si tavane.

Cu un cazan pe lemne aceste probleme sunt evitate, deoarece nu trebuie sa aduci lemnele de foc in interior, pentru ca arderea are loc la distanta. Multi posesori de centrale termice pe lemne au observat ca, eliminarea arderii din interiorul locuintei a contribuit major la atenuarea problemelor respiratorii si alergiilor cauzate de expunerea la foc, fum si cenusa.

Din moment ce intr-un cazan se pot arde bucati mari de lemn, timpul petrecut pentru pregatirea materialului lemnos se reduce semnificativ.

Alegerea sistemului de încălzire alimentat cu biomasă

Avantajele incalzirii cu lemne comparativ cu alte surse de energie, cum ar fi petrol, electricitate sau propan, din punctul de vedere al costurilor si eficientei globale, costurilor anuale de incalzire, ar trebui sa fie fundamentul de baza a deciziei de alegere.

Apoi, important, este selectarea centralei care este dimensionata in mod corespunzator spatiului care urmeaza sa fie incalzit.

In Romania exista tendinta de a supraestima oarecum necesarul termic de incalzire, tocmai pentru a suplimenta temperaturile joase inregistrate in ultimele ierni.

Cand o centrala este prea mare, focul arde mocnit pentru a evita supraincalzirea, caz in care combustibilul produce fum si polueaza aerul.

In schimb, o unitate subdimensionata nu va oferi suficienta caldura. Ar trebui sa discuti necesarul de incalzire cu firma distribuitoare..

Sistemul de incalzire CANDLE

Un sistem revolutionar de incalzire cu biomasa pentru locuinte este conceput pentru a fi eficient din punct de vedere energetic, prietenos cu mediul si convenabil pentru utilizator.

Iata cateva caracteristici cheie pe care  sistemul de incalzire cu cazan CANDLE le are:

  • Eficienta energetica: Sistemul utilizeaza biomasa (lemn, brichete, cum ar fi peletele de lemn, resturile agricole sau biomasa forestiera, etc.) pentru a produce căldura cu un randament ridicat, reducand astfel consumul de energie si costurile asociate.
  • Tehnologie avansata de ardere: Un aspect revolutionar implica utilizarea unei tehnologii avansate de ardere, arderea controlata perfect sau arderea de sus in jos – tip lumanare –  pentru a maximiza eficienta si a reduce emisiile de gaze cu efect de sera si de particule fine.
  • Automatizare si control inteligent: Sistemul este echipat cu controlere inteligente care optimizeaza automat functionarea cazanului in functie de conditiile meteo si cerintele de incalzire.
  • Integrare cu surse regenerabile de energie: Sistemul nostru este proiectat pentru a fi integrat cu alte surse regenerabile de energie, cum ar fi panourile solare sau pompele de caldura, pentru a oferi un sistem complet si sustenabil de incalzire a locuintei.
  • Confort si usurinta in utilizare: Ofera un nivel ridicat de confort pentru utilizator si este usor de utilizat si de intretinut.

Prin imbinarea acestor caracteristici, sistemul de incalzire CANDLE, ofera o alternativa sustenabila si eficienta energetic pentru incalzirea locuintelor, contribuind la reducerea emisiilor de carbon si la protejarea mediului inconjurator